Om/born to be

Läste juridik, teologi och litteraturvetenskap på högskolenivå på 1980-talet. Hade diverse olika jobb typ på kontor, personlig assistent, rensa ogräs och packa upp varor.                 Jobbade som journalist några år på tidningar, frilansade ett år (total flop). Varvade med sjukskrivningar och försök till come backs till arbetslivet.                                                 Fortsatte ändå lite frilansskrivande hela 2000-talet (intervjuer och mest bok-recensioner).                                                                                                                                       Fick ”icke-tidsbegränsad sjukersättning” (som förtidspension) ca 2004 pga atypisk autism, posttraumatiskt stressyndrom samt dystymi.

Gift och skild, 1994 resp 2004. Födde en dotter 1995.

Jag har gått i terapi i evigheter, dvs större delen av vuxna livet. Vanlig samtals- och psykodynamisk, psykoanalys (hos en som utbildade sig, gick på högkostnadsskydd), gestaltterapi, rapid eye movement, traumabearbetning – what else- jo, hos kurator och verksamhet på habilitering kopplat till min neuropsykiatriska diagnos försås.                   Har också gått mer kroppsbaserade behandlingar som rosenmetoden, shiatsu, akupunktur mm.

Posttraumatiska stressyndromet, som grundar sig på kategori förfärliga upplevelser, har jag s a s jobbat mig igenom, känner inte av det längre, mer än som mognad som människa. Som insikt om att hjärtat kan rymma hela ens liv, det svåra lika väl som det lätta, och det är vidgande, en livsuppgift att vara tacksam för.                                                                Atypiska autismen i sig är berikande och hur det än är: ”a label”, en benämning. Kanske är det min ”superpower”.

Och nu tänker jag, som 54-åring och efter ca tjugo års frånvaro från arbetsmarknaden, försöka hitta sätt att försörja mig själv. För att sjukersättningen näppeligen går att leva på. Och för att jag vill. Om jag inte lyckas? Jag är modig nog att försöka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s